Hoe oud is Humberto?

Citroen AK-400 MB-68-58

Citroen AK-400 MB-68-58

Vroeger hoefde je bepaalde vragen niet eens te stellen, niet omdat het je niet interesseerde, maar omdat de zoektocht naar het antwoord een vrijwel onhaalbare wetenschappelijke studie vereiste.

Zo heb ik in de 80-er jaren een paar weken lang in mijn besteleend gependeld tussen de bibliotheek van het Tropeninstituut in Amsterdam (inmiddels ontmanteld), het Ministerie van Landbouw en Visserij in Den Haag (tussentijds opgegaan in andere departementen) en de Landbouwhogeschool in Wageningen (nu Wageningen University), om een landeninstructie te schrijven voor exportmanagers van een fabrikant van landbouwapparatuur.

De vragen die ik toen als afstudeeropdracht voor mijn eindstudie in zes weken heb weten te beantwoorden zijn met een beetje slimme zoekopdrachten nu in een uurtje te vinden en met een dag flink doorpakken te analyseren.

En inderdaad, dat is vooruitgang. Als ik nu de TV inschakel (TeleVisie) en ik zie daar een talkshowhost waarvan ik me afvraag hoe oud hij eigenlijk is, stel ik gewoon in een zoekbox de vraag ‘hoe oud is Humberto’ en ik krijg binnen een kwartseconde het antwoord.

Maar ook als je wilt weten hoe lang Demi Moore is, is het antwoord niet ver weg.

Vroeger is nog niet zo lang geleden.

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Post Tagged with , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *