Hoe schrijf je je bedrijfsplan op één A4-tje?

Je businessplan op een A4-tje. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Maar het lukt vaak met het Business Model Canvas uit 2009 van de Zwitser Alex Osterwalder. Met een beetje fantasie vat het Business Model Canvas in één velletje papier een complete bedrijfsstrategie samen.

Het succes van het model komt niet alleen door het snel kunnen ontwikkelen van nieuwe business modellen. Het is bij uitstek geschikt voor het wijzigen van een bestaand businessmodel om snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden.

In een twee-minuten-video ziet het er zo uit:

Het model is als PDF te downloaden van de website van Strategyzer. Daar vind je ook de complete instructie met tips en tricks.

Door het Business Model Canvas te gebruiken ben ik tot de conclusie gekomen mijn digital marketing consultancy te richten op het midden- en kleinbedrijf, met verschillende digital marketing services die van strategisch tot uitvoerend kunnen variëren. Het netwerk van specialisten waar ik mee samenwerk maakt nieuwe diensten mogelijk en dat is een prettig gegeven voor de behoefte die ik bij klanten constateer.

Het canvas hangt op een groot vel papier uitgetekend op mijn kantoor en inspireert tot blijven verbeteren. Mij bevalt het uitstekend.

Gebruiken jullie het Business Model Canvas ook voor je bedrijf? En? Hoe bevalt dat?

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Post Tagged with