Zaterdagsrust

Rendez-vous Terras Mijdrecht

bron: http://www.toeristeninformatie.nl/Provincie/10/MIJDRECHT.html

Zondag. Voor velen een dag van rust en ontspanning. Ok, ook van bezinning, dus wel eerst even naar de kerk, bijgepraat worden over de toestand in de wereld en daarbuiten. En daarna lekker stukje wandelen, terrasje pakken.

Terrasje pakken? Op zondag? Kan dat zomaar? Ja, dat kan. En naar de bouwmarkt? Naar de meubelzaak? Naar de supermarkt? Naar de kapper? Nee, dat dan weer niet. Niet in Mijdrecht.

Er zijn van die dorpen waar dat de norm is. Zondagsrust. Maar is het normaal? De middenstand van Mijdrecht denkt dat met het vrijgeven van de winkelopening op zondagmiddag de leegloop in het centrum kan worden tegengegaan.

De gemeenteraad meent een onderzoek te moeten doen van ca. 25.000 euro, gefinancieerd met het geld dat inmiddels als boete door de plaatselijke bouwmarkt is afgedragen voor haar ongehoorzaamheid van de afgelopen weken. De consument start offline- en online-petities om de winkels op zondag open te krijgen.

Marketing goeroes, middenstanders, volksvertegenwoordigers en juristen buitelen over elkaar in de lokale pers. En ondertussen lopen er in de Dorpsstraat ter hoogte van de verlaten panden van de juwelier, de parfumerie en de schoenwinkel lieden rond met rode hesjes. ‘Bidden helpt’. Ze spreken consumenten aan die zich, als door een ohoe aangevallen, verstoord voelen in hun zaterdagsrust.

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *