IMG_1234

Afbeelding zonder naam. Met dank aan Joe, die de foto's van een Haloweenparty uit 2007 live heeft staan.

IMG_1234 (Halloweenparty 2007, met dank aan Joe)

Zoekmachines zijn dol op afbeeldingen. Wij ook. Waar voorheen afbeeldingen en video’s alleen te zien waren als je daarop zocht, wordt nu de visuele variant van de content met voorrang in de zoekresutaten getoond. En dat is léuk! Vooral als je op een regenachtige zondagmiddag eens echt niets anders te doen hebt: Google maar eens IMG_1234. Of DSCN_4321. Of vul maar in. Je komt de gekste foto’s tegen, die een naamloos bestaan op het internet leiden.

En dan verbazen we ons erover dat we met onze afbeeldingen op onze mooie splinternieuwe website niet worden gevonden. Zullen we dan eerst beginnen die afbeeldingen een naam en een alt-tekst mee te geven? Dan hebben we de volgende regenachtige zondagmiddag misschien wel een hit op onze websites.

Ook een mooi voorbeeld gezien van een IMG_ of DSCN_?

Ik ben heel benieuwd.

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *