Niet weer een like-en-win actie!

Ik heb altijd al een hekel aan de Tour de France gehad. Zolang ik me kan herinneren. Waarom dat is? Het moet een jeugdtrauma zijn. Niet dat mijn ouders altijd met ons op de achterbank naar Frankrijk moesten om het spectacle mee te maken, gelukkig niet zeg.

Hoewel, wat zeur ik eigenlijk, de Tour heeft ook heel wat positiefs gebracht in mijn jeugd. Vakantiewerk bijvoorbeeld. Tijdens die vier weken dat half Nederland wel achter de tour aanjoeg met hun tentjes, caravans en campers, bleef de andere helft thuis en moest het werk nog steeds gedaan worden. Het werk ging een hele maand lang over in handen van de vakantiekracht, terwijl het vaste personeel dat niet op vakantie was aan de transistorradio gekluisterd zat, achter in kantine, magazijn of bij de fietsenstalling.

Dat hoeft nu niet meer, achter in kantine, magazijn of fietsenstalling. Tegenwoordig hebben we oortjes dus luisteren we waar en wanneer we willen. En ik hoef dus niet meer gestoord te worden door die ‘NOS-radio-toerflits’ Gelukkig.

Was het maar zo. Ik kan in mijn dorp niet eens rustig winkelen zonder een Facebook ‘like-en-win’ actie van de winkeliersvereniging. Hoofdprijs is een wielrennersfiets! Nee, niet weer een ‘like-en-win’ en nee hè, nog een toerfiets ook!

De radiotune van de Tour, ‘Trumpet Cross’ van de vorige maand overleden Rein van den Broek dreunt weer door mijn hoofd. Al vanaf 1983. Toch maar een keer extra naar luisteren.

Toch is dat best een aardig deuntje. Nog een keer naluisteren? Dan ook maar meteen wat meer achtergronden lezen op ‘Jingleweb’ over dat vermaledijde nummer via het Genootschap Radiojingles en – tunes.

Ik word er toch wel een beetje blij van. Laat de Tour maar komen, ik ben er klaar voor.

Maar Facebook Like-en-Win acties, daar ben ik klaar mee. Ook al heel lang eigenlijk. Waarom? Lees dit blog van Mieke Hees op 42bis er maar eens op na.

Prettige vakantie, met of zonder vakantiewerk!

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *