Wie is Fokke Hoogterp ook al weer?

Fokke Hoogterp.

Fokke Hoogterp 1894-1981 (foto: genealogieonline)

Mijn pake op de foto

Het is een bijzondere naam al zeg ik het zelf. Daar zijn er niet veel van als je mijn naam Googlet. Mijn neef in Friesland heet zo en mijn pake, naar wie wij vernoemd zijn. Die jeugdfoto van mijn opa vind je ook als je mijn naam in de zoekmachines intikt. En oja, er schijnt ook nog een soldaat met mijn naam te hebben bestaan die deserteerde uit het leger van Napoleon, maar dat is een ander verhaal.

Nou en?

Ben ik als Fokke Hoogterp direct voor iedereen herkenbaar? Ja en nee. Ligt eraan. Bijvoorbeeld als ik een email verstuur, hoe kom ik daar dan met mijn bedrijf herkenbaar binnen in die mailbox?

Heb jij dat nou ook?

Een mailbox vol met afzenders van interessante berichten waarvan je geen idee hebt van wie de afzender is? Natuurlijk, er staat een voornaam, ene Fabienne, Karel, Aniek, Jan, Ron, Eveline, gevolgd door een achternaam, maar van welke organisatie zijn ze? Het kan nog gekker, sorteer je mailbox maar eens op de afzender ‘info’ en verbaas je.

En dan heb ik het niet alleen over individuele mailberichten, zelfs berichten uit e-mail campagnes hebben soms een niet herkenbare afzender.

Ik ben slecht in namen, ik geef het toe. Dus als je als afzender de moeite zou nemen om ook je naam van je organisatie in mijn inbox te laten verschijnen, dan is dat voor mij een hernieuwde kennismaking met de naam van het bedrijf én haar medewerker. En dat is een prima combinatie voor mij als slecht-in-namen-e-mailontvanger.

Het is zo simpel. Bedenk een format hoe je het best in mijn mailbox gevonden wilt worden. Dat kan op heel veel manieren, als je er maar afspraken over maakt in je organisatie, anders wordt het een nog grotere chaos.

Varianten die je allemaal wel in je inbox hebt kunnen als inspiratie dienen.

Zo moet het dus niet:

Van: Fokke Hoogterp

En zo is het beter:

Fokke Hoogterp, Hoogterp Digital Marketing
of:
Hoogterp Digital Marketing, Fokke Hoogterp
of:
Fokke Hoogterp | Hoogterp Digital Marketing

Zoek de verschillen:

VanWieIsDieEmail

Ik zelf ben er uit. Nu jij nog. Stuur jezelf eens een mailtje en kijk hoe je als afzender van dat bericht in je eigen inbox verschijnt. Nou? Werk aan de winkel?

Je wijzigt je afzender in de accountinstellingen van je e-mailprogramma. Dat is echt heel simpel.

Accountinstellingen e-mail afzender wijzigen

 

Laat je me weten hoe jij het hebt opgelost? Ik ben benieuwd naar je mailbericht.

 

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *