Servicelampje van Google.

Er brandt een lampje op mijn dashboard.

Vanaf 1 september bij Google Adwords reclames die in Flash zijn geprogrammeerd niet meer zichtbaar.

Het lampje ging deze week branden tijdens de jaarlijkse Adwords certificeringstraining van Google.

Chrome, de browser van Google, gaat Flash advertenties vanaf 1 september 2015 standaard blokkeren. Dat gaat dus effect hebben voor de adverteerders die nu nog Flash advertenties hebben draaien in hun Adwords campagnes. Die advertenties zullen moeten worden geüpgraded naar HTML-5 om te worden vertoond. Naar schatting is zo’n éénderde van de huidige Flash advertenties niet meer te zien. Deze worden dus wel aangeboden en betaald door de adverteerder, maar worden nooit getoond. Tijd dus voor actie!

Google adviseert de developertool ‘Swiffy’ te gebruiken, waarmee je Flash (.swf) bestanden kunt converteren naar HTML-5. Ik moest meteen aan de adviseurs van WC-eend denken. Komt misschien door de naam van de tool die meer associaties oproept naar schoonmaakdoekjes. Maar het schijnt goed te werken en dat zullen we dan maar geloven.

Terug naar mijn dashboard. Het servicelampje is inmiddels gereset. En mijn Google Adwords certificering, die blijft ook gewoon twaalf maanden geldig.

Meer weten over Swiffy? Lees het hele verhaal op de developers site van Google:https://developers.google.com/swiffy/

 

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Post Tagged with ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *