Geen marketingbudget?

Fokke & Sukke sturen de marketing afdeling aan.

Fokke & Sukke hebben de oplossing. Je hebt helemaal geen marketingbudget nodig!

 

Fokke en Sukke hebben de oplossing als je geen marketingbudget hebt. Gewoon social media inzetten, dat kost toch niks?

Wat in mijn dagelijkse praktijk blijkt is dat veel bedrijven moeite hebben met het bepalen van hun marketing- en sales doelstellingen waar het gaat om hun online presentatie. Men heeft vaak in het verleden duur betaald advies ingehuurd en gekregen, maar is door de constant veranderende online markt het zicht op resultaat verloren. Terwijl online vrijwel alles meetbaar is, wordt er nauwelijks aandacht geschonken aan de diverse gereedschappen die richting kunnen geven om online een succes te maken.

Ondertussen is het idee ontstaan dat gratis tools kosteloos zijn en dat er geen budget meer voor online marketing hoeft te worden vrijgemaakt. En doordat er geen online marketingbudget is, worden de online activiteiten er maar een beetje bijgedaan. Goed bedoelende medewerkers, familieleden, vrienden, die hun vrije tijd daar wel in willen stoppen omdat het zo’n aardig werk is. Maar die ook zomaar weer vertrokken zijn als het wat te lastig of te tijdrovend wordt.

En dat is nou precies waar het bij veel bedrijven fout gaat. ‘Men doet maar wat’. Welk stuk gereedschap uit die digitale gereedschapskist moet je nou eigenlijk gebruiken? Of niet? Waar zit je publiek en wat willen ze van je? (Lees ook ‘Klantcontactmomenten zijn voorspelbaar‘)

Stel die vraag nou eerst eens. En als je daar een antwoord op hebt, dan wil je geen duimdikke rapporten, maar directe actie met meetbaar resultaat. Digital Marketing, daar help ik je graag mee.

Hoe ga jij om met social media en de online presentatie van je bedrijf?  En hoe zit het met jouw marketingbudget?

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail