Zoekwoorddichtheid controleren met Yoast SEO

Hoge zoekwoorddichtheid brengt je vindbaarheid in gevaar!

YoastSEO-red

Zoekwoorddichtheid is een van de meetpunten voor het optimaliseren van je website om goed te kunnen worden gevonden in zoekmachines. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) lijkt een wedstrijd waarvan de regels tijdens het spel constant veranderen. Gelukkig gebruik ik voor mijn WordPress website de plugin van Yoast. De plugin behoedt me voor al te grote fouten op SEO gebied. Het blijkt weer dat een wijziging in het Google algoritme best wat werk kost. En dat je ook nog vaker een zoekwoordonderzoek moet doen om te weten waarop gezocht wordt.

Zoekwoorddichtheid Yoast SEO

Tot kort geleden was het nog mogelijk om goed gevonden te worden met zoektermen die maximaal 4,5 % in de tekst voorkwamen. Bij een tekst van 400 woorden lang, mocht de zoekterm maar liefst 18 keer in de tekst voorkomen! Ik had ergens een pagina staan met een zoekwoorddichtheid van 3,4% en dat vond ik al best veel. Gelukkig is dat percentage nu teruggebracht naar 2,5%. Zeker als je er op gaat letten valt op dat sommige webteksten wel heel erg gekunsteld overkomen. Ze zijn duidelijk meer voor de víndbaarheid dan voor de leesbaarheid geschreven. Dat ontgaat ook Google niet. We schrijven immers niet voor robotjes, we schrijven voor mensen.

YoastSEO-orangeSynoniemen in zoektermen.

Het algoritme van Google is zo slim is om synoniemen te herkennen. Daarom is het logischer om ook voor alternatieve zoektermen je tekst te optimaliseren. Daardoor blijft de tekst in ieder geval beter leesbaar. Je moet je in ieder geval niet langer op één zoekterm, maar ook op de alternatieve omschrijvingen richten. Vandaar dat je wel eerst weer je zoekwoordonderzoek moet doen.

Mocht je zoals ik, de WordPress plugin van Yoast voor SEO gebruiken, dan kun je heel eenvoudig je teksten controleren. Zorg in ieder geval dat je de laatste versie van Yoast SEO hebt geïnstalleerd en doe daarmee de check.

Yoast SEO en zoekwoorddichtheidSEO blijft een spel waarvan de regels regelmatig worden veranderd. Het houdt je in ieder geval bezig om de content van je website actueel te houden. En dat is eigenlijk wel prima.

Yoast SEO green light

Als je hulp nodig hebt met je vindbaarheid, dan kan ik je op weg helpen met een zoekwoordonderzoek. Ik lever je graag een scan van je bestaande teksten en zoekwoordinspiratie.

Laat je het me weten waarmee ik je kan helpen?

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Post Tagged with ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *