Website al geschikt voor mobiel gebruik?

Mobile first? Mobile only!

Eigenwijs. Dat is ie wel een beetje.

Ik grap wel eens: Als een website op een Blackbery goed leesbaar is, dan doet ie het overal!

Mobiel gebruik is nu echt de standaard volgens Google. Gelukkig hebben veel bedrijven hun website al geoptimaliseerd voor bezoekers met een mobiel ‘device’. Er zijn er ook die het afgelopen jaar hebben gedacht, het zal zo’n vaart niet lopen.

Mobiel vriendelijk? Hoe test ik dat?

Ook weten of je site al goed te zien is op een mobiel?  Dan is de test van Google hier een aardig hulpmiddel bij.

Webmaster tools

Als webmaster van een website doe je er overigens goed aan om het nieuws van Google, dat zich in redelijk hoog tempo opvolgt, een beetje te blijven volgen. Je kunt je prima laten informeren door Google zelf, maar dat is wel een beetje bij de duivel te biecht gaan vinden velen. En toch is dat best een aardige bron van informatie. Je moet in ieder geval weten dat de regels tijdens de wedstrijd nogal eens worden veranderd, maar dat is vrijwel altijd ruim van te voren aangekondigd.

Je website beoordelen op dat soort optimalisatie, dat hoeft niet dagelijks, maar als je mijn website in de gaten blijft houden, dan kan het zomaar zijn dat je tips en tricks vindt waar je mee geholpen bent. Die nieuwtjes bundel ik in mijn e-mail nieuwsbrief. Als je je daarvoor aanmeldt zie je ze vanzelf.

Schrijf je je ook in voor de e-mail nieuwsbrief?  Zodra er nieuws is, krijg je hem in je mailbox. Dat kan ook wel eens oud nieuws zijn. Maar als je het voor het eerst leest, is het nieuws toch?

Aanmelden voor de nieuwsbrief

 

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Post Tagged with

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *