Pinterest pins plannen met Tailwind app

Wanneer is het beste moment om afbeeldingen op je Pinterest prikbord te pinnen? Dat is een vraag die ik afgelopen week gesteld kreeg door een klant die van plan was meer met Pinterest te gaan doen.

Als je daar antwoord op wilt krijgen, zul je toch eerst moeten weten wanneer je pubiek ‘live’ is. En zul je de statistieken van je zakelijke Pinterest account moeten gaan doorgronden. Toch? Of zijn er eenvoudiger middelen beschikbaar om eventueel ook het moment van het pinnen van de afbeelding te automatiseren?

Hoe plan je je Pinterest pins?

Gelukkig is daar de app van Tailwind. Als je die app installeert in de browser, naast je Pin-knop krijg je niet alleen de Pin-it knop te zien bij een afbeelding, maar ook de ‘schedule’ knop, waarmee je een afbeelding kunt plannen.

Tailwind App voor Pinterest en Instagram (beta)

Met de app van Tailwind wordt het plannen van je pinbord heel overzichtelijk.

Je kunt daarbij kiezen voor een moment dat je dénkt dat je publiek online is, of op het moment dat Tailwind wéét dat je publiek online is. Dat wil zeggen, het publiek dat interesse heeft getoond in jouw pinborden of vergelijkbare borden. Het is een ontzettend eenvoudig te bedienen dashboard, waarmee je zicht krijgt op je pins en op je statistieken van je Pinterest account.

Tailwind bestaat al een paar jaar. Eind maart 2016 was het tijd voor versie 2.0. Informatie over deze update en tips en tricks vind je in onderstaande korte video.

Gratis!

Je kunt er gratis mee aan de slag. En het blijft ook gratis tenzij je de Pro versie wilt gaan gebruiken. De Pro versie is overigens voor de gemiddelde gebruiker helemaal niet nodig.

Je installeert de Tailwind extensie van de website van Tailwind of via de Appstores voor Apple of Android. Chrome, Firefox, Safari, maakt niet uit, het werkt gewoon.

Ik ga met Tailwind aan de gang. Het is weer een stuk gereedschap in de toolbox van de digital marketeer dat het gebruik van Pinterest voor bedrijven een stuk beter bestuurbaar maakt.

Als je wilt weten hoe, dan help ik je graag met het inrichten van je account.

 

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Post Tagged with

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *