Vertical Video Syndrome onuitroeibaar.

Vertical Video blijft een fenomeen.

Onlangs het prachtige fenomeen ‘Vertical Video’ weer in de praktijk gezien. Tijdens de BUL uitreiking van een prachtige opleiding werd een groep feestelijk geklede studenten gehuldigd voor hun prestaties van de afgelopen jaren. Toegesproken door professoren en studiebegeleiders en gefeliciteerd door alle aanwezige familie, vrienden en bekenden.

Er ontstond voor mij als toeschouwer en trotse vader van mijn afgestudeerde dochter een prachtige dans van semiprofessionele fotografen en zeg-maar-gerust-amateur plaatjesmakers die met de mooiste foto- en videoapparatuur, maar ook met hun smartphone of tablet, foto’s en video’s te schieten van de ondertekening van de diploma’s en alles wat daar bij hoorde.

Zeker de helft van de video’s zullen het breedbeeld thuis nooit halen. Ze werden immers nog steeds, hoe vaak moeten we het nog zeggen, in ‘portrait’ gefilmd, in plaats van in ‘landscape’.

YouTube heeft de handdoek in de ring gegooid en voor iOS en Android een speciale app ontwikkeld om Vertical video YouTube filmpjes nu op je smartphone full screen te kunnen terugkijken.  Meer daarover lees je op de blogpagina van Digiday. YouTube heeft dus de moed opgegeven ons met verticale balken links en rechts erop te wijzen dat we het al jaren verkeerd doen.

Toch nog maar even aan worden herinnerd hoe het wel moet? Dat kan. Onderstaande video is op het moment dat ik dit schrijf al bijna 7 miljoen keer bekeken.

vertical video syndrome

Vertical Video Syndrome uitgelegd. Het lijkt onuitroeibaar.

 

Online video blijft ook een fenomeen. Vertikaal of horizontaal, maakt mij eigenlijk niet uit. Meer weten over het goed inzetten van online video? Daar kan ik je mee helpen.

Bel me op 0624246632, maar hou dan wel je telefoon goed vast.

Doorvertellen? Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Post Tagged with